top of page

אומגה 3 או אומגה 6? - ד"ר צבי פוס


  • חומצות שומן אומגה

בעבר הגוף ייצר אומגה 3 ואומגה 6 אבל הצמחים הכילו כמויות אדירות של חומצות שומן ולכן הגוף חדל ליצרם. (כמו שחדל ליצר ויטמין C).

אומגה 3 מעודד חומרים "מרגיעי" דלקת. 

EPA - חומצה איקוספנטנואית. מצוי בשומן

DHA - חומצה דוקוסהקסנואית. מצוי בשומן דגים ושמן דגי ים

אומגה 6 מעודד חומרים "מעוררי" דלקת.  1. Linoleic Acid – LA 2. Gamma Linoleic Acid –Gla   3. Arachidonic Acid – AA   אומגה 6 מצוי בדגנים, אגוזים, שמנים צמחיים, בשר שניזון מדגנים. בתזונה מומלץ יחס של  - 1 (אומגה 3)  :  4 (אומגה 6) 

אומגה 6 בתזונה המערבית מצוי כמויות גדולות מאוד בבשר, מוצרי חלב ומזונות מעובדים. לכן אין צורך להוסיף אותו כתוסף תזונה.

אומגה 3 מצוי רק בשמן פשתן - כבישה קרה, קנולה-כבישה קרה, דלעת, סויה ודגי מים עמוקים באוקיינוס (טונה, סלמון, מקרל, סרדינים).

בתזונה ללא תוספים אנחנו צורכים פי 20-40 שומנים מסוג אומגה 6. (מעודדי הדלקת). לסובלים ממחלות דלקתיות כרוניות כמו דלקת פרקים או מחלות אוטואימוניות כדאי להפחית מזונות עשירים באומגה 6.

מחקרים הראו שלאחר נטילת אומגה 3 וההפחתה היחסית של אומגה 3, חל שיפור במצב חולים כרוניים על רקע דלקתי כמו דלקת מפרקים שגרונית , זאבת, מחלת לב, טרשת נפוצה ועוד.

קריטריונים לבחירת אומגה 3 מהחי:

1. דגי מי אוקיינוס עמוקים. אחד היצרים האיכותיים בעולם oceonutrition בקנדה, נובהסקוטיה.

2. לא דגי ברכות או מים רדודים.

3. מניעת ריח לאחר בליעה

4. חברה עם מוניטין


Comments


bottom of page