אומגה 3 או אומגה 6? - ד"ר צבי פוס


  • חומצות שומן אומגה

בעבר הגוף ייצר אומגה 3 ואומגה 6 אבל הצמחים הכילו כמויות אדירות של חומצות שומן ולכן הגוף חדל ליצרם. (כמו שחדל ליצר ויטמין C).

אומגה 3 מעודד חומרים "מרגיעי" דלקת. 

EPA - חומצה איקוספנטנואית. מצוי בשומן

DHA - חומצה דוקוסהקסנואית. מצוי בשומן דגים ושמן דגי ים

אומגה 6 מעודד חומרים "מעוררי" דלקת.  1. Linoleic Acid – LA 2. Gamma Linoleic Acid –Gla   3. Arachidonic Acid – AA   אומגה 6 מצוי בדגנים, אגוזים, שמנים צמחיים, בשר שניזון מדגנים. בתזונה מומלץ יחס של  - 1 (אומגה 3)  :  4 (אומגה 6) 

אומגה 6 בתזונה המערבית מצוי כמויות גדולות מאוד בבשר, מוצרי חלב ומזונות מעובדים. לכן אין צורך להוסיף אותו כתוסף תזונה.

אומגה 3 מצוי רק בשמן פשתן - כבישה קרה, קנולה-כבישה קרה, דלעת, סויה ודגי מים עמוקים באוקיינוס (טונה, סלמון, מקרל, סרדינים).

בתזונה ללא תוספים אנחנו צורכים פי 20-40 שומנים מסוג אומגה 6. (מעודדי הדלקת). לסובלים ממחלות דלקתיות כרוניות כמו דלקת פרקים או מחלות אוטואימוניות כדאי להפחית מזונות עשירים באומגה 6.

מחקרים הראו שלאחר נטילת אומגה 3 וההפחתה היחסית של אומגה 3, חל שיפור במצב חולים כרוניים על רקע דלקתי כמו דלקת מפרקים שגרונית , זאבת, מחלת לב, טרשת נפוצה ועוד.

קריטריונים לבחירת אומגה 3 מהחי:

1. דגי מי אוקיינוס עמוקים. אחד היצרים האיכותיים בעולם oceonutrition בקנדה, נובהסקוטיה.

2. לא דגי ברכות או מים רדודים.

3. מניעת ריח לאחר בליעה

4. חברה עם מוניטין


צור קשר

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle

קורס קואצ'ינג ותזונה - מכללת NCS להכשרת מאמנים - בהנהלת ד"ר צבי פוס - צביקה פוס   -רביבים 32 תל אביב יפו 6935481 -  טל. 054-3283130 - diet.balance@gmail.com

© כל הזכויות שמורות לבית הספר לאימון אישי | ד"ר צבי פוס