דגנים
חיטה, אורז מלא, קינואה, שיבולת שועל (קוואקר), תירס, אמרנט, דוחן, גריסים, לחם שיפון מלא, כוסמת, כוסמין. אנטי סרטני בגלל סיבים תזונתיים ייחודיים.
אורז מלא – מעט חלבון, לא אלרגני, הכנה קלה. (הרחבה על אורז ודיאטת אורז בפוסט נוסף) קינואה – לבן,שחור,אדום. 20% חלבון מלא. הוא מכוסה בחומר דוחה חרקים לכן לא דורש ריסוס אבל דורש שטיפה לפני הכנה (מריר). עשיר בסידן, ברזל, סיבים תזונתיים, אשלגן, אבץ, ו-ויטמינים (B, E). אינו מכיל גלוטן. מנת חלבון מצוינת לצמחונים וגם לאוכלי כל. שיבולת שועל (קוואקר) – דגן פלא ללב. מאזן יציאות, משחרר ריר לשיפור פעולת מעיים. חשוב לקחת שיבולת שועל גרוס עבה ולא דק כדי להקטין אינדקס גליקמי. אמרנט (amaranth) - עשיר בחלבון. סידן פי 2 מחלב, כמות סיבים פי 3 מחיטה, עשיר בברזל, מכינים כמו אורז לבן. קל לעיכול, מכיל מעט גלוטן. האמרנט אינו מנה לאכילה עצמאית אלא תסופת מעולה למרקים, תבשילי דגנים אחרים ולחם. כוסמין – עשיר בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמין B, דל גלוטן (לא מתאים לחולים בצליאק), אינדקס גליקמי נמוך דוחן –אינדקס גליקמי גבוה. קל לעיכול, דל גלוטן, עשיר בחלבון, סידן, סיבים תזונתיים, ויטמין B. משולב במרקים, לחמים, ותבשילי ירקות. גריסי פנינה – אינדקס גליקמי נמוך. מצוין להסמכת מרקים. כוסמת – מכיל רוטין, חומר אנטי סרטני מעולה. עדיף להכין כוסמת לא קלויה (בחנויות טבע). צבעה בהיר ואינו כהה כמו הכוסמת הקלויה. לחם שיפון מלא – אינדקס גליקמי נמוך. טוב להרזיה, לחולי סוכרת להוסיף ממרח שומני (אבוקדו, טחינה) ופרוסות ירק. בתכנית הרזיה מומלץ לחם שיפון מלא בשילוב הממרחים השומניים ופרוסות ירקות. משביע וטעים.
Comments